Васил Василев-Зуека се завърна от Испания за представянето на своя изложба

...
Васил Василев-Зуека се завърна от Испания за представянето на своя изложба
Коментари Харесай

Зуека се върна у дома. Тъжни думи за родината

Васил Василев-Зуека се завърна от Испания за представянето на своя галерия в изложба във Варна. Изложбата включва 22 платна и носи името „ Моите герои ”.

На въпрос на Деси Стоянова намира ли нещо друго в България за тези 8 месеца откогато го няма, той отговори: " Днес ми е празничен ден и не желаех да мисля за това, само че щом ме попита ще ти отговоря: оставих една бедна България и тъй като се движим с автомобил и по пътя за Варна в този момент видях една още по-бедна и по-разрушена България. Съсипани пътища, здания в селата. Сгради, които не са паднали, тъй като още се чудят на коя страна да паднат ".

" Войната вълнува целия свят и всички живеем с казуса, наименуван война. Това е думата за нещата, които се случват. Следя изкъсо нещата, имам другари там и хора, с които приказвам. Положението е тежко, тъй като на първо място умират хора. Животът обаче не би трябвало да стопира и всички, които се занимаваме с изкуство, би трябвало да бъдем съпричастни и да оказваме помощ кой с каквото може ", сподели той в ефира на Нова.

" Не се окайвам от мястото, където пребивавам. Много е красиво, слънчево и има море. Аз обаче не излизам от ателието. Само взимам дребния от учебно заведение. Всичко друго прави жена ми Ани, с помощта на нея тези картини ги има ", добави той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР